slash - world on fire

Ahogy meghallgatod Slash új albumát, igazán sok minden fog eszedbe jutni. Ezt garantálom. Emiatt nem is lehetett jobb választás a hosszúra nyúló nyári szünet után, mint ez az erősen megosztó album. Én személy szerint nagy rajongója vagyok a cilinderesnek, és még az elején leszögezem, nekem nagyon tetszik az album.  Pontosan olyan, amit várhatok egy ilyen kaliberű gitárostól.

Persze egyből lehet sorolni, hogy nem a világ legjobb, legizgalmasabb dalszerzője a pali. Oké, viszont a legnagyobb gitárfenomének egyike, sokunknak a non plusz ultra. Vagy épp aktuális lemezének hosszán is lehet viccelődni, minek 77 percnyi zene? Megmondom, azért mert kiváló munka, mert nehéz lett volna kiválasztani két-három számot, amit levennél a lemezről. Nyilván megerőszakolhatod magad, és jelölgethetsz számodra nem tetsző darabokat, de ettől még a művészúr így gondolta, hogy ezeknek itt a helye. Szerencsére.

Nézzük hát a World On Fire címre keresztelt harmadik Slash néven megjelent anyagot. Számomra kiemelkedő fontosságú Kennedy személye, sok irányból próbálta magát a göndör hajú gitáros felépíteni a Guns pusztulása után. Sőt, azt is kijelenthetjük, hogy neki ment a legjobban a többiek közül, de amikor összesodorta az élet Mylessal, akkor ült újra az ölébe Fortuna. Addig szintén kiváló munkái jelentek meg, direkt egyet sem sorolok, hiszen mindenkinek más lehet a kedvence ezekből az időkből. De amikor az Alter Bridge énekes feltűnt a zeniten, Slash új erőre kapott.

Ha ezt a periódust vesszük most szemügyre, két közös lemezüket, illetve a jutalomjátékként elhíresült, meghívásos harmadikat – ahol egyébiránt már feltűnt Kennedy is, akkor ez a szeptemberben megjelent sorlemez a csúcspont. Nincs ezen, mit vitatni. Őszinte, tökös, jól kitalált rock and roll. Megérett énektémákkal fűszerezet szólócsokor, az egyik legjobb gitáros tálalásában.

Kétalbumnyi tömény lendület, nyakon öntve némi üzemanyaggal, és csak azt a pillanatot várja, hogy rádobj egy gyufát. Nekem kellett pár hallgatás, amire teljesen átszakadtak a falak, de most nem ereszt ez az egyébként egyes előadók életművéhez elegendő riff. Eszméletlen még így ötven fele is a fickó, nem tudom meddig lehet ezt még csinálni, de amíg mozgatja valami nyomatni kellene, mert számolatlan embernek szerez ezzel kimagaslóan nagy örömet.

Értékelés: 5/5





Infók:

Tracklist:
1. World On Fire
2. Shadow Life
3. Automatic Overdrive
4. Wicked Stone
5. 30 Years to Life
6. Bent to Life
7. Stone Blind
8. Too Far Gone
9. Beneath to Savage Sun
10. Withered Delilah
11. Battleground
12. Dirty Girl
13. Irish of the Storm
14. Avalon
15. The Dissindent
16. Safari Inn
17. The Unholly

Műfaj: hard rock
Hossz: 77:11
Megjelenés: 2014. szeptember
Kiadó: Dik Hayd International

3 megjegyzés: