accept - blind rage

A német Accept igazi őskövület a metal vonalon. Mondom ezt jó értelemben, hiszen a nyolcvanas évek első felétől aktív a csapat rengeteg tagcserével és némi hatásszünettel. Nyilván ez természetes folyamat egy több mint harminc éves zenekar esetében. Elvitathatatlan tettük a speed metal műfajának alapkőtétele, illetve maga UDO személye. Persze mára már tatásabb a történet, de bevallom őszintén nekem ez jobban tetszik.

Jöjjön máris aktuális anyaguk, a Blind Rage címre keresztelt sorlemez. Legutolsó felállásuk harmadik stúdióanyaga ez, ami semmiképpen sem friss, vagy modern. Viszont olyan megbízható, hangulatos, hogy sokan megirigyelhetik a német bácsik attrakcióját. Kiforrott hangzás, profi munka ez nem vitás. Aki tudja, mire számítson tőlük, az pontosan azt fogja kapni. 


Ebben az agyon ingerelt, feltupírozott világban igazán ritka jelenség ez a klasszikus gitár-basszus-dob-ének felfogás. Annyira letisztult, a szó jó értelmébe vett egyszerűség jellemző az egész anyagra, hogy felüdülés minden percét meghallgatni. Nem lesz semmi felesleges effekt, csörgés-csattogás, öreguras heavy metal a műfaj egyik legjobbjától.

Persze ehhez szükség van nagyon profin komponált dalokra, hiszen ezek hiányában gyorsan unalomba fulladna a történet. Itt erről szó nincs, végig tudod, hogy jó helyen jársz, egy pillanatra sem érzed magad átverve. Elképzelhető, hogy ma már zsigerből nyomják, de hogy nem érzed alibinek az egészet az biztos.

Mindhárom újkori Accept album erős a maga módján. Nekem talán a Stalingrad tetszett a legjobban, de a Blind Rage is tökéletesen illeszkedik ebbe a sorba. Egy újabb lépés a hallhatatlanság felé. Ki tudja mennyi maradt még a faszikban, de ezzel az anyaggal egy újabb turné indult, amelynek magyarországi állomás is lesz. Mindenki menjen, aki bírja őket, hiszen nehéz megmondani mennyi spiritusz maradt a zsákban.

Értékelés: 5/4


Infók:

Tracklist:
1. Stampede
2. Dying Breed
3. Dark Side of My Heart
4. Fall of the Empire
5. Trail of Tears
6. Wanna Be Free
7. 200 Years
8. Bloodbath Mastermind
9. From the Ashes We Rise
10. The Curse
11. Final Journey

Műfaj: heavy metal
Hossz:
Megjelenés: 2014. augusztus
Kiadó: Nuclear Blast

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése