cloven hoof - resist or serve

Van egy Cloven Hoof nevezetű csapat, akik a régi idők, angol új hullámán lovagolva teremtette a power metal alapjait. Vagy készítette a deformált heavy metal albumokat, kinek hogy tetszik. Lee Payne a hetvenes évek végén alapított bandája számomra szinte teljesen ismeretlen volt a mai napig. Ennek lesz jelentősége a kritikában, hiszen az ős rajongók, akik már az anyatejjel is heavy metalt szippantottak keményen ekézik ezt a lemezt. 

Én kevésbé látom problémásnak a dolgot, ha valaki a mai igényeknek megfelelően változtat irányt. Természetesen nem letérve az ősi vonalról. Számomra a Resist or Serve címmel megáldott, 2014 őszi lemez inkább egy modern metal elemeket tartalmazó, újszerű power/heavy anyag, mintsem végletekig szidni való szemét. Nyilván kapott jó kritikákat is az anyag, viszont sok helyen komoly lehúzás tárgya lett a mű. 

Brit tehetségkutatóból érkezett énekes srác kiválóan nyomatja a hegyes énektémákat. A gitárszólók nagyon ívesek, ízesek, fülemnek nagyon kedvesek. A szövegek különösen jók, nem jellemző a műfajra ilyen precízen kiöltött, végig egy nyomon haladó mondanivaló. Nyilván a korai világűr, sci-fi témák a múlté maradtak, ezt ne várja vissza senki. Talán ma már ódivatú is lenne ez a műsor. Persze ezzel is rajongókat sértek majd meg, akik esetleg pont ezt szerették. 

Van itt kérem szépen fülbemászó refrén, betorzított, mélyre hangolt gitár. Nem más ez a lemez, mint egy nagyon korrekt, modern power metal, ami elengedte a gyökereit, de attól még bőven megugorja a lécet. Ha kíváncsi vagy rá, nyugodtan hallgasd meg, csalódni tényleg csak akkor fogsz, ha 78 óta ős rajongó vagy. Én személy szerint azért nem pontozom meg nagyon, mert számomra ez a műfaj a csodaszép gitárszólókban kimerül. Így többször meghallgatva a lemezt már szinte csak azokat hallom, ezért unalmassá válik, viszont ha érdekel a műfaj, nyugodtan ugorj neki, csalódás nem fog érni.


Értékelés: 5/3,5
Infók:

Tracklist:
1. Call of the Dark Ones
2. Helldiver
3. Deliverance
4. Brimstone and Fire
5. Northwind to Valhalla
6. Mutilator
7. Anti Matter Man
8. Cycle of Hate
9. Premature Burial
10. Austrian Assault

Műfaj: power metal
Hossz: 48.12
Megjelenés: 2014. szeptember
Kiadó: High Roller Records

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése