anti-mortem - new southern

Egy oklahomai elsőlemezes banda, akit a Nuclear Blast felkarol. Mindenképpen meglepő húzás, de ahogy elkezdtem hallgatni az Anti-Mortem, New Southern című korongját, rájöttem egy újabb rádió rock csapatról lévén szó, nem is akkora merészség ez a kiadóóriástól. Igazán dögösen, zsírosan dübörög a modern, kialakulóban lévő (igazából Amerikában már régen működő, Európát mostanság ostromló) irányzat. Elsőre meglehetősen erős az anyag, nehéz lenne nem megdicsérni, még akkor is, ha nekem kell még némi idő ezt a ’Nickelback’, ’Black Stone Cherry’ vonalon megjelent, amerikai marhapásztor rockhoz.

Van itt minden, masszív riffek, ízes szólok, csodálatos hangzás, végig egyformán jó minőségű nóták és egy vagány énekhang. Külön nem is merülnék el a részletekben, de a két gitáros megérdemli, hogy nevén nevezzük őket. Nevada Romo illetve Zain Smith két ígéretes fickó, az biztos. Viszont ez a patinás, tömény hangzás picit elrémiszt, valahogy én a porosabb cuccokat jobban szeretem. De ez már csak privát vélemény. A munka kiváló.

Egyértelműen a bátrabb/nyitottabb amerikai rádiók tracklistája a cél, nincs itt semmi váratlan. Egy jól megszerkesztett, ízletes lemezt várj. Ami nagyon jól fog esni, ha vonz az efféle rágógumi metal’n’roll-ra. Persze itt-ott feltűnnek üres járatok, de bemutatkozó anyagnak kifejezetten erős. Számomra nem lesz a kedvenc, mégis nagy reményekkel tekinthetnek a jövőbe mind a rajongók, mind az igen béna név mögé bújt ötös fogat. Egyre markánsabban látszik a tengeren túli véleményt formáló médiacsatornákon, hogy ezt az „érdekes” zenei irányzatot támogatja. Ami nagyon jó, hiszen teljes mellszélességgel zenekarnak néznek ki ezek a csapatok, viszont kicsit műanyag lesz ettől a nagy hátszéltől számomra.

Ezt tovább erősíti a lemez bónusz dala, ami egy Mr. Big dal. Nyilván az oklahomai kötödés szintén segített a feldolgozás kiválasztásánál. Ajánlani tudom az anyagot, csalódni nem fog senki. Nagy valószínűséggel nem ez lesz az idei év rommá hallgatott 11 száma, de egy bemutatkozó anyagnak tökéletes. És ismerve a Nuclear marketinggépezetét hallunk még a srácokról, sőt nyilván európai színpadokon ugyancsak reklámozzák majd a bandát. További sok sikert tudok kívánni.

Értékelés: 5/3,5



Infók:
Tracklist:
1. Words Of Wisdom
2. New Southern
3. 100% Pure American Rage
4. Hate Automatic
5. Black Heartbeat
6. I Get Along With The Devil
7. Path To Pain
8. Wake Up
9. Ride Of Your Life
10. Stagnant Water
11. Truck Stop Special
12. Jonesboro
13. A Little Too Loose



Műfaj: hard rock
Hossz: 54:22

Megjelenés: 2014. május
Kiadó: Nuclear Blast

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése