walking papers - wp2

A Walking Papers egy seattlei szupergrupp. Sokak szerint az „újgenerációs” grunge, de véleményem szerint zenéjük meglehetősen távol esik a fent említett városban kirügyezett zenei stílustól. Oké, van pár dolog, ami tagadhatatlan, de alapvetően egy blues-rock Jeff Angell és barátai zenéje. Ráadásul milyen profi és magával ragadó. Érett, remek dalokat találsz majd a WP2-re keresztelt második nagylemezükön.

Jómagam az Alice In Chains elő zenekaraként, majd az önálló budapesti koncert kapcsán ismertem meg őket. Jeff Angell nem volt teljesen ismeretlen számomra, de mégis főbb műveiből kevés jutott Európa keleti felébe. Társait viszont már könnyebb volt beazonosítani. A Mad Season dobos Barrett Martin vagy épp Duff McKagan jóval ismertebbek számomra.

A Walking Papers első nagylemeze a fent említett okok miatt teljesen elkerült. Egyelőre nem is sikerült beszerezni, de a sajtója alapján és a második korongon hallottak miatt mindenképpen rámegyek. Az idén januárban megjelent második Walking Papers nagylemez, a WP2 fantasztikus hangzású, gyönyörű, az elődjénél is sokkal érettebb munka.

Hatalmas zakatolások, óriási futamok és csodálatos balladák váltják egymást, a dalokban pedig ott kavarog a város grunge-tradíciója, a hard rock nagy ívű gitárhangzása, Anderson bluesos Hammond-játéka és Angell remek dalszövegei és sokoldalú, karakteres orgánuma. A kritika is lelkesen fogadta a lemezt, nem véletlen, hogy az Alice In Chains is a Walking Paperst kérte fel elő zenekarnak idei amerikai turnéján.

"Ez a lemez minden várakozásomat felülmúlta azzal, amilyen lett végül! Tökéletesen megmutatja azt a nyers és izgalmas energiát, amivel eddig csak turnén találkoztam. A felvételek alatt is elevenen élt bennünk ennek az elképzelése, amit így fel is lehet fedezni az új dalainkban!" – nyilatkozta Jeff Angell.

A dalok jól átgondoltak, intelligensen hangszereltek. Angell hangjában nem nehéz beleszeretni, viszont azt is le kell írjuk, ez a lemez a déli parti arcoknak készült, Amerikába. Persze ettől még bőven élvezhető, és kifejezetten ötletes. Kíváncsian várjuk, hogy a meglehetősen pozitív európai fogadtatás milyen irányba mozdítja majd el a sokat látott zenészeket.

Értékelés: 5/4

infók:

tracklist:
01. My Luck Pushed Back
02. Death On the Lips
03. Red and White
04. Somebody Else
05. Yours Completely
06. Hard To Look Away
07. Before You Arrived
08. Don't Owe Me Nothin'
09. This Is How It Ends
10. I Know You're Lying
11. Into the Truth
12. King Hooker
13. Right In Front of Me

Műfaj: hard rock
Megjelenés: 2018.január
Kiadó: Loud & Proud Records

2 megjegyzés: