king weed - smoking land

King Weed névre keresztelt, francia csapat lemeze parkol már hetek óta az asztalomon. Hat nótát tartalmazó lemezük címe Smoking Land. Ettől egyértelműben elég nehéz lenne utalni a fogyasztási szokásaikra, így nagy kíváncsisággal vetettem bele magam, az instrumentális stoner cuccukba.

Magam sem tudom mit vártam pontosan. Talán valamivel pörgős anyagra számítottam, de csalódnom kellett. Olyan nyugalom, lassú harmónia áramlik végig a lemezen, ami azért meglepett. Ettől persze rengeteg hiányossága van a felvételnek szerintem, viszont egyértelműen eredeti.

Érdeles vállalkozás, kár lenne tagadni. Sőt bizonyos részeknél kifejezetten változatos és mókás az egész, de valahogy kevés. A legfontosabb hiányzó egy énekes, kár lenne tagadni. Ez az egész dolog sokkal jobban ütne, ha morogna valaki némi kábult dumát. Mert, hogy a srácok komoly mámorban utaznak, az vitán felüli.

Személyes kedvencem a Van Gogh’s Ear című dal, jó sok Sabbath és ki tudja még mi nem tűnik fel a gitártémákban, persze egyszerűbb kivitelben. Lehetne miért szeretni, de a hat dal is mérhetetlenül unalmas, és üres énektémák nélkül. Nem tudom megítélni, hogy tudatosan íródtak így a dalok, vagy menet közben menekült el a dalos pacsirta. Mivel bemutatkozó anyagról van szó, nem hiszem, hogy a második variáció lenne a helyes. Ezt így képzelték a srácok.

Mindegy is, ez a lemez már így került a boltok polcaira, és küldi ránk franciás nyugalmát. Valahogy, egy kis költségvetésű, lassú folyású western filmzenéje lehetne ez az egész… hátha készül hozzá majd egy kópia is.

Bemutatkozó albumnak közepes, koncepciónak halvány négyes. Nagy érdeklődéssel figyelem majd merre mozdul a csapat. Ajánlani annak tudom, aki szereti a nyugodalmasabb hangvételt, és a hűvös szobában kapcsolódna ki a nyári forróság viszontagságai után.

Értékelés: 5/3


infók:

tracklist:
01. Dark Passenger
02. Old Man's Dream
03. Van Gogh's Ear
04. Smoking Land
05. Spirit
06. Dizzy

Műfaj: instrumental stoner rock
Megjelenés: 2017. május
Kiadó: szerzői kiadás

1 megjegyzés: