reign of fury – death be thy shepherd

Itt a következő thrash lemez az angol Reign Of Fury-tól. A kezdeti 2006-os években Ransom néven egy kocsmában alakult zenekar. Punknak indult. Viszont mivel egyre jobban metálosodtak a riffek, így már nem nagyon passzolt hozzájuk ez a név, hamar át is keresztelték.

Hivatalosan 2009-ben lettek zenekar. Megjelent első albumuk, a Born To Die (milyen eredeti). Énekest elég későn szereztek, de megérte. A csávó nem rossz, itt-ott olvastam, hogy kicsit Hetfieldet utánozza, de annyi baj legyen. Az rosszat nem jelent. (Egyébként szerintem nem is hasonlít és közel sem olyan jó persze!) A zenekar amúgy talán az átlagnál kicsit jobb ének miatt emelkedik ki a szürke többségből.

A hangzás kiváló, irgalmatlan jók a reszelések, nagyon finomak a gitártémák, a szólók. Kicsit az éneknél maradva még, nekem néha nem nagyon illik ebbe a zenébe, ha mondanom kéne valami rosszat is.

Ez a zene valami kicsit keményebbet kívánna. Vannak olyan részek, ahol kifejezetten jól szól, de többször kéne bekeményíteni. A "jó" ellenére a sablonos muzsika több kiváló momentumot is rejt, de nagy csodára nem kell számítani. Tucat zenéről beszélünk akkor is, ha elég sok követőjük van is és valóban nagyon jól játszanak. Fura ez az én számból, aki pont ezt dicsérte pl. a Primal Fear-nél is, de itt nem azt érzem, hogy ez pont jót tesz. Sokkal több tartalék maradt ebben, valahogy fojtva érzem. Többet ki lehetett volna hozni belőle és nem technikailag értem feltétlenül.

A zenekar nem amatőr. 2013-ban már angol és európai turnékon is túl volt. Voltak helyszínek, ahol szinte már állandó tagként szerepeltek/nek a többi fellépővel ellentétben. Szóval mindenképpen itt erősebb középszerűségről van szó.

Vannak az albumon keményebb és lightosabb számok vagy inkább riffek, részek is. Egy pár hallgatást még nekem is meg kell ejtsek szerintem. Lehet, hogy egy kicsit korai még véleményt mondjak, de mégis megteszem, mert vannak rajta olyan darabok, ami miatt szerintem mindenképp érdemes meghallgatni.

Polgár Tamás

Értékelés: 3,5/5



Infók:

Tracklist:
01. Faustian Mastery
02. Harbinger Of Decay
03. Hypnotise The Masses
04. Gates Of Sanity
05. All Is Lost
06. The Love Of A Dying God
07. Sorrow Made Flesh
08. Death Be Thy Shepherd

Műfaj: thrash metal
Megjelenés: 2015
Kiadó:

1 megjegyzés:

  1. Mennyi Pantera, Slayer és Metallica van benne...
    És a szólókat sem érzem elég jónak (a nagyokhoz képest persze). Amúgy tartom. Erős-közepes.

    VálaszTörlés