apey & the pea - devil's nectar



Még hogy nincsenek jó magyar bandák, elpusztult a magyar metal színtér?! Jó magam is hajlamos voltam ezeket a mondatokat pufogtatni. Aztán tessék, pár napja rábukkantam az Apey & the Pea elnevezésű honi formációra, és leesett az álam. Ilyen bátor fiatalokra találni kicsiny hazánkban? Ez igen! Igazi gyöngyszem ez a tökös stoner-doom anyag, minden elismerésem a srácoké.

Ráadásul az egyik legjobb irányt választották a megjelenésre. Weblapról letölthető, szabadon terjeszthető az egész lemez. Hangsúlyozom, minden metal rajongónak meg kell hallgatni ezt az anyagot, mert igencsak tetszetős lett.

Áron András neve nem cseng teljesen ismeretlenül a gitármuzsikák hallgatóságának, jelen állás szerint a Neck Sprain énekese. De több formációban megfordult már az országunk egyik legígéretesebb torkú vokalistája. Nem véletlenül hasonlítgatják a neves médiumok Phil Anselmohoz. A bőgős Prepelicza Zoltán illetve Makai László dobos olyan hátteret, ritmust, lüktetést teremt, ami tovább növeli a produkció színvonalát és egyből magával ragadja a hallgatót.

Öröm volt hallgatni az egész anyagot elejétől a végéig, még akkor is, ha kihallani pár példakép közvetett ’hatását’. Sok gratulációt gyűjthettek már be a srácok, mégsem tudom kihagyni, hogy további sok sikert kívánjak! Ehhez hasonló, súlyos anyagokat pedig minél többet a magyar színpadokra! Végül pedig külön piros pont a borítóért.
Értékelés: 5/4,5


Infók:
Tracklist:
1. Nazareth
2. The Rite
3. Nay
4. The Four Horsemen
5. Hashman Blues
6. Devil's Nectar
7. Judas
8. Bullet the Red Piker
9. The Upperhand





Műfaj: stoner-doom metal
Hossz: 48:30
Megjelenés: 2013. szeptember
Kiadó: saját gondozás


1 megjegyzés:

  1. Micsoda szép videoval állt elő a banda! Királyok vagytok, köszi.

    https://www.youtube.com/watch?v=A9cg700n994#t=48

    VálaszTörlés