pearl jam - lightning bolt


Eddie Vedder és bandája talán a legjobb választás első bejegyzésnek. Régi ’jam rajongóként igencsak vártam ezt a lemezt, kíváncsisággal. Hiszen a sorminta előző darabja (Backspacer) annyira nem vert hanyatt. Némi szkepticizmus bujkált bennem, ’a srácok ma már pusztán megélhetési rockerek’.

Hála az égnek, kellemesen csalódtam. Bár a 90’s évek első felében született három alapkő nem megközelíthető, valahogy mégis gyorsan a lejátszóm kedvencei közé ugrott az Lightning Bolt!

Lírikusabb, leegyszerűsödött témák sora vonul fel az új korongon.  A seattle-i harctér nagy túlélői ők, akik szépen csöndben egyetlen dobos cserével tolják lassan 25 éve. Voltak azért feledhető lemezek, de igazán szarok sosem. Ez a napokban kezem bekerült új lemez pedig bőven nevezhető jónak. A Rolling Stones magazin szerint is erős közepes. Ami egy ilyen peremműfajban teljesen jó eredmény.

Lehet rájuk azt mondani, hogy pont emiatt unalmasak. Mégis, mikor volt _izgalmas_ a Pearl Jam? Talán soha, de a rajongóik – köztük én is – pont ezt a kiszámíthatóságot szeretem bennük. Az új lemezen továbbra is kizárólag Eddie hangjára fókuszálnak, zeneileg semmi merészet nem húznak. Aki eddig bírta a bandát, nem emiatt a lemez miatt haragszik meg rájuk. Lehetne lendületesebb, talán lehetne mosdatlanabb, retkesebb kicsit, de 2013-ban ilyesmit ne várhatunk tőlük.

Részemről csak ajánlani tudom.

Értékelés: 5/3,5



Infók:
Tracklist:
1. Getaway
2. Mind Your Manners
3. My Father's Son
4. Sirens
5. Lightning Bolt
6. Infallible
7. Pendulum
8. Swallowed Whole
9. Let the Records Play
10. Sleeping by Myself
11. Yellow Moon
12. Future Days





Műfaj: alternatív rock
Hossz: 47:14
Megjelenés: 2013. október 11.
Kiadó: Monkeywrench, Republic


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése