lost society - terror hungry



Van egy fiatal, finn négyes fogat, akik eldöntötték, hogy a vegytiszta trash metalon túl nem kívánnak semmi mással foglalkozni. Mindenki húsz év alatt, nyilván sok nyolcvanas évek béli, amerikai trasht hallgattak, de hogy egy kört rávernek a régi klasszikusokra az szent. Ezek elmebeteg módon nyomatják, olyan meglepően jól, hogy a tomboló „trash retro” hullámok közepette is toronymagasan kiemelkednek a mezőnyből. 

Brutális, varacskos, fiatalos és agylágyító! Harmadik napja gondolkodom a jelzőkön, mivel is illessem a bandát, aminek a neve nem mellékesen Lost Society. Ezt a négy jelzőt találtam megfelelően. Remélem ezzel minden trash őrültet a lemezjátszó mellé ültetek, de most komolyan, ilyet nem mindennap hallasz. Bánhatják, hogy nem a nyolcvanas években voltak ilyen pimaszul fiatalok. Na de ki tudja hová dagadhat még ez a történet. Hiszen a Terror Hungry még csak a második lemezük. 

A Nuclear Blast karolta fel a srácokat, még egyikőjük sincs 20 (!) éves. Azért ez nagy dolog, mind a kor, mind a kiadó. Ez a német-amerikai kiadóóriás ritkán nyúl mellé. Persze ez még nem garancia a folyamatos, jó teljesítményre. Viszont a Terror Hungry kegyetlenre sikerült. Csak felsőfokban vagyok képes írni róla, sajnálom. 

Ez a lemez egy totális trash támadás, olyan gitárszólókkal, tekerésekkel, amiket nagyon ritkán hallhat az ember. A sebesség végig maximumra járatva. Elfér azért pár groove-osabb riffelés, de ez szerves része a műfajnak. Az ének talán a leggyengébb pontja a csapatnak, de itt sem kritikán aluli dologra kell gondolni. Hanem inkább üvöltésekre, mintsem íves dallamokra. Mégis mi kellene egy ilyen anyagra? Andrea Bocelli? Nyilván nem. 

Az album megjelenéséhez kapcsolt videó kicsit azért gyermeteg. Mármint a sztori, illetve a benne rejtőző mondanivaló. Ezt írjuk a fiatal koruk számlájára. Mondhatni gyerekek még. Viszont a borító igazán profi munka. Ami nem is véletlen, hiszen a terveket Jan Meininghaus készítette. A felvétel pedig a Sonic Pump stúdióban született. Értelemszerűen a minőség tökéletes. 

Sajnálom, hogy a második lemezük megjelenése kapcsán találtam meg a fiatal finn zenekart, mivel februárban Budapesten koncerteztek. Sok beszámolót nem találtam a buliról, kitudja miért? Nagyon érdekelne, hogy ezt az intenzitást hogyan képesek a színpadon megvalósítani. Ha sikerül nekik elfogadhatóan, akkor azért komoly bulik jellemezhetik a csapatot. 

Talán a 13 +1 nóta ma már kicsit soknak tűnik, de ezt is a fiatalos lendület számlájára írom. A lemez egyébiránt nem veszik az unalomba, de az idősödő zenészek ennyi ötletből két nagylemezt szoktak megvalósítani. Ennyit a rosszmájúságomból. Óriási csillagos ötös ez fiúk, csak így tovább! Igazán nagy öröm, hogy klasszikus trash vonalon is léteznek még ifjú bandák, akik jók! 

Értékelés: 5/4,5


Infók:
Tracklist:
1. Spurgatory
2. Game Over
3. Attaxic
4. Lethal Pleasure
5. Terror Hungry
6. Snowroad Blowout
7. Tyrant Takeover
8. Overdosed Brain
9. Thrashed Reality
10. F.F.E.
11. Brewtal Awakening
12. Mosh It Up
13. Wasted After Midnight
14. You Can't Stop Rock'n'Roll



Műfaj: trash metal
Hossz: 53:31

Megjelenés: 2014. áprilus 4.
Kiadó: Nuclear Blast

 

6 megjegyzés:

  1. Az okés, hogy jók a srácok, csak akiket leírtok, mindent azoktól másolnak és messze vannak attól, hogy a legjobbakra köröket verjenek. Szerintem. 8-10 év múlva visszatérhetünk rá. Addig meg semmi baj, ha mások faszával verik a csalánt.

    VálaszTörlés
  2. Tényleg bosszant. A Slayernek a lábnyomába sem érnek. Én úgy érzem, hogy egy kis hangszeres tudással változnának a kedves kritikusok véleményei. Én itt látom a hibát és elnézést kérek, hogy így kell ellent mondjak az egyik legjobb barátomnak. Ne haragudj Jancsi!

    VálaszTörlés
  3. Én nem haragszom Tomi, sőt! Ettől még szerintem -illetve több sajtóorgánum szerint egyaránt- kenterbe verik a nyolcvanas évek nagyjait. Ez van, nem kell egyet érteni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az rendben, de biztosra veszem, hogy egyik sem játszik hangszeren. Attól, hogy másnak mi a véleménye, még nem kell arra alapozni. Sőt! Miután megírom a kritikát, elolvasom utnána! másokét is. Nincs igazatok. Attól, mert megtanultam Pitagorasz tételét, még nem leszek zseni, főleg azért nem, mert Ő találta ki. Semmi újat nem tudnak a srácok.
      És pont.

      Törlés
    2. (mármint, hogy ti nem játszotok hangszeren:))

      Törlés
  4. Inkább nem beszélek, hanem mutatok. Mindenki nézze meg és döntsön. Hogy ennél jobb??!! Ez után inkább amatőröknek és talán még nevetségeseknek is fognak tűnni a srácok.Mutathatnék sok-sok zenekart, de felesleges. Ovisok még a nagyokhoz képest. (Más tészta, hogy sosem lesznek nagyok.) Én kiszálltam. http://www.youtube.com/watch?v=PfkisxMKfVQ

    VálaszTörlés