trouble - the distortion field



A Trouble neve sok metal rajongónak ismerős lehet, talán azért mert apáink is emlegették, vagy esetleg azért mert a doom-stoner vonal egyik legősibb, legpatinásabb bandájáról beszélünk. Bizony a két gitáros fickó: Bruce Franklin és Rick Wartell már a hetvenes évek végén kenték az ipart. Hála az égnek, a mai napig lemezíráson törik a fejüket, és egy újraélesztést követően már a második lemezüket jegyzik 2007 óta. Óriási köszönet érte!

Régi – új énekesük (Kyle Thomas) nagyon beleillik a zenei világba, amire talán leginkább a Metallica Load/Reload vonalat lehetne hasonlítani. Szóval, akit egy kicsit is megmozgatott az a típusú menetelős, darálós hangzás ne legyen rest beszerezni The Distortion Field című nagylemezt. Csalódni nem fog benne senki, ezt garantálhatom.

Ez a nagy ívű, tizenhárom dalt tartalmazó, közel egyórás anyag sokak szerint a 2013-s metál lemezkínálatának legjobbja, de hogy dobogós az biztos. Igen erős riffek, csodálatos dallamok, több középtempós nóta és minden, amit egy szenior csapattól várhat az ember. De hogy ezek a fickók a legjobbak ebben a műfajban, azon nagyon nehéz vitatkozni.

Hangzását tekintve ez az anyag valahol a kiválóan legyártott nyolcvanas évekbeli hanghatást kelti. Szerencsére nem abban a formában, amivel manapság igazán sokan próbálkoznak. Nem elég analógra cserélni a jelet, és leírni az újságokban, hogy mi már úgy szólunk, mint a Black Sabbath. Az, hogy valami tényleg olyan legyen, annak a felvételnek valahogy vissza kell nyúlni azokba az időkbe. A Franklin és Wartell páros viszont élt már akkor, emlékszik még erre-arra és igenis tökéletesen hozzák a nyolcvanas éveket. Aki ilyesmibe akarja vágni a fejszéjét, az valahol itt kezdje a tanulmányozást. Tökéletesen eltalált ebben a tekintetben is ez a felvétel.

A nyolcvanas évek feelinget tovább turbózza a borító. Ki adna ki lemezt ma ilyen grafikával? Ezek az amerikai zenészek, ezek igen. Kilencedik stúdiólemezük nagy port kavart – nem csak borítója miatt – a nemzetközi rock/metal színtéren, teljes joggal. Bátran ajánlom, minden kedves zenebarátnak, nagyon kellemes élmény. Ha lehet még több ilyet a közeljövőben!

Értékelés: 5/5

Infók:
Tracklist:
1. When The Sky Comes Down
2. Parnoia Conspiracy
3. The Broken Have Spoken
4. Sink Or Swim
5. One Life
6. Have I Told You
7. Hunters Of Doom
8. Glass Of Lies
9. Butterflies
10. Sucker

11. The Greying Chill Of Autumn
12. Bleeding Alone
13. Your Reflection





Műfaj: doom-stoner metal
Hossz: 57:49
Megjelenés: 2013. nyár
Kiadó:
FRW

2 megjegyzés: