death alley - superbia

A hosszú nyári hallgatásunkat megtörve egy langyosabb, holland csapattal kezdenénk az év második felét. Nevezetesen a Death Alley második sorlemeze, a Superbia kerül a boncasztalra. Az amszterdami srácok kellemes, a hetvenes éveket idéző rock lemeze kellemes hallgatni való, de sokkal nem több sajnos.

Elsőre igen erősnek tűnt a történet, két vagány klipes nótával vertek át. A lemez csak nyomokban tartalmazza azt a lendületet és bátor zenei megoldásokat, mint amire számítottam. Ma persze legalább akkor divat retro-rockban utazni, mint tojással dobálni a büszkeséget, de komolyra fordítva a szót, egy közepesen erős második lemezzel rukkoltak elő a hollandusok.

Egy feleslegesen hosszú, közel tíz perces nótával indítanak a fiúk, ami nem túl szerencsés, még akkor sem, ha a dal tartalmaz bőven lőszert a későbbiekre. Vagy fogalmazhatnék úgy is, több kidolgozatlan téma veszik el feleslegesen ebben a dalszörnyben. Majd jön egy rövidke lendület, illetve egy ügyes felvezetés a lemez két legfontosabb tételéhez.

A Headlights In The Dark és a Murder Your Dreams a korong csúcspontja. Ezekből a dalokból kellett volna talán valamivel több, ahhoz hogy jó szájízzel kapcsoljam ki a lejáratkor a lejátszót. Ízlés kérdése. Amit viszont nem szabad szó nélkül hagyni, hogy a Death Alley bátran visszanyúlt a rock zene azon periódusáig, hol még a hangszeres tudás, és a szabad zeneiség volt a legfontosabb, nem a sportteljesítmény és a kiemelkedő kondíció. Emiatt egy óriás főhajtás.

A hangzás szinte tökéletesen illik a zenei világhoz, a borító nyilván direkt félrevezető. Viszont szépen megvalósított. Itt-ott unalmas lemez egészen kiemelkedő részekkel is rendelkezik, de sokat biztosan nem fogja hallgatni a magamfajta. Remélem a későbbiekben a jobb részek erősödnek meg, és kerülnek majd előtérbe. Addig marad mindez egy erős közepes.

Értékelés: 5/3,5



infók:

tracklist:
01. Daemon
02. The Chain
03. Feeding the Lions
04. Headlights in the Dark
05. Shake the Coil
06. Murder Your Dreams
07. Pilgrim
08. The Sewage

Műfaj: rock
Megjelenés: 2018. március 23.
Kiadó: Century Media

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése