devil you know - the beauty of destruction

Devil You Know. Frappáns név ez Howard Jones, metalcore énekes-fejedelem új csapatának? Majd az idő és a rajongók eldöntik. Ami viszont tény, hosszú promóciót követően a napokban megjelent, debütáló albumon Howard mester igen nívós zenésztársakat verbuvált össze. (vagy a kiadó – Nuclear Blast, ki más?) A The Beauty Of Destruction címre keresztelt anyag nagyon divatos, kiváló zenei megoldásokat tartalmaz, és persze pont olyan az ének amilyet az ember várhat egy ilyen lemezen.

Ha röviden kellene összegeznem az egészet, nagyvonalúan a fenti mondattal tenném. De azért itt van másról is szó. És a kihagyhatatlan magán véleményt szintén ráfűzzük azért erre a történetre. Nézzük talán kedvcsinálónak a srácokat. Francesco Artusato egy meglehetősen penge gitáros az All Shall Perishből, John Sankey dobos a Fear Factory soraiból érkezett. Jonessal kiegészülve, így hármasban rögzítették ezt a kiváló eladási mutatókra hajtó lemezt. A csapat kiegészül még két iparossal az élő fellépéseken, (Ryan Wombacher – bőgő, Roy Lev-Ari – gitár) de az alap felállás trió.

Van ezen a lemezen minden, amit egy metalcore rajongó elvárhat. Eszeveszett tempó, belassulás, üvöltés, hörgés, dallam. Kicsit talán kiszámítható lett az anyag, de ez jellemző a műfajon belül. Nekem igazából ez a legnagyobb problémám, minden sablonszerű. Ha nem lennének azok a szép gitárszólók, - amik azért meglepetésnek számítanak – akkor teljesen átlag hanghordozó lenne, amit a butuska amerikai közönség ízlésének megfelelően, sorozatgyártásban készítettek, kiemelkedő gazdasági sikerek reményében.

Félreértés ne essék, technikailag meglehetősen profi a cucc, viszont nehezen lépi át az előre legyártott sablonokat, egyhelyben toporgó számomra. Olyan, mintha valami mázzal lenne leöntve, legkevésbé sem tűnik ösztönösnek, amit mindenképpen elvárna egy ilyen lemez kapcsán a hallgatóság. Aztán elképzelhető persze az is, hogy ez csak nekem hiányzik. Aki bírta a Killswitch Engage, vagy az Avenged Sevenfold munkásságát, az tapsolni fog ennek a lemeznek a hallgatása közben is.

Értékelés: 5/3,5



Infók:
Tracklist:
1. A New Beginning
2. My Own
3. Embracing The Torture
4. For The Dead And Broken
5. Seven Years Alone
6. It's Over
7. A Mind Insane
8. Crawl From The Dark 
9. The Killer
10. I Am The Nothing
11. Shut It Down
12. As Bright As The Darkness



Műfaj: metalcore
Hossz: 47:01

Megjelenés: 2014. május
Kiadó: Nuclear Blast


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése