miracle master - tattooed woman

Volt egyszer egy zenekar, akik Pump néven dolgoztak eddig. Oliver Weers énekessel kiegészülve Miracle Master néven kiadták első albumukat a Tattoed Womant. Egy végtelenül profi, dallamos hard rock - metal albumot. Nagyon remélem, hogy rövidesen megismeri és elismeri őket a világ, mert nagyon megérdemlik.

Előszőr néhány napja, az album megjelenése előtt futottam bele első klipbe, a Highway To Heaven-be. Rögtön megfogott! Egy semmilyen, színtelen kis lyukban felvett bohóckodós kis nóta. Annyira ütött elsőre is, hogy egész nap nem bírtam kiverni a fejemből azt a refrént. Egy valamitől félek. Ami ilyen hirtelen ennyire tud tetszeni, az általában hamar el is múlik. Remélem ez egy kivétel lesz, mert roppant értékesnek tartom az ilyen muzsikát, a mai zenei világban.

Bármelyik számra azonnal rá tudok hangolódni. Vérprofin van összerakva a dolog, mega-profi zenészekkel. A témák ugyan általában nem teszik nagyon magasra a lécet, de nem is ez a cél. Viszont mikor felcsendülnek a szólók érzed, hogy most valami varázslatos dolog fog történni. Ezt nem lehet csak úgy megtanulni, ennek belülről kell jönnie. Teljesen erőlködésmentes az egész lemez.

Még egyszer mondom: nagyon jó zenészek, nem mai gyerekek és ez az énekes is főnyeremény. A pali akkorákat énekel és olyan refrénekkel jön elő, hogy nem is értem miért várt ezzel eddig vagy hová bújt a világ elől. Nagyon mérges vagyok, hogy eddig kellet várnom rá.

A számok egytől egyig 9-10 pontosak, nincs gyengébb egy sem a 11 dalból. Épp ezért nagy gondban vagyok, hogy hány pontot is adjak erre a fenomenális anyagra. Elhiheti mindenki, hogy nem fogok csak úgy 10 pontot adni valamire, ami csak úgy simán tökéletes. Nem.

Nehéz lenne kiemelkedő számokat kiválasztani, de ha muszáj lenne, akkor a 9-es Highway To Heaven elképesztően erős, de az igaz az első két számra, a Come Alive-ra és a Fly Away-re is. Igaz még továbbá a címadó dalra és a többi számra is. Nagyon nehéz dolgunk van választani. Igazi terülj-terülj asztalkám!

Itt-ott azért felfedezhetünk egy kis Gunst, Helloweent vagy akár Monster Magnetet, de ennyi belefér. Ezeket a "kliséket" manapság már lehetetlen elkerülni. Annyira pozitív kisugárzása van az egésznek és annyira mosolygós, hogy ha meghallgatod az tuti, hogy egy gyönyörű napnak nézel elébe! És mégegyszer HIGHWAY TO HEAVEN!!!

(Halkan megjegyzem, hogy első lemezről van szó!- Elképesztő)

9 pont. 



Infók:
Tracklist:
1. Come Alive
2. Fly Away
3. Stay with Me
4. Forgive Yourself
5. Miracle Master
6. Will to Survive
7. Why Religion
8. Tattooed Woman
9. Highway to Heaven
10. Tear Down The Walls
11. We All Touch Evil



Műfaj: hard-rock
Hossz: -:-

Megjelenés: 2014. március 7.
Kiadó: GoldenCore Record

1 megjegyzés:

  1. Szép borító, kiváló gitárszólok, jó énekes. Elég jó alap anyag egy jó lemezhez. :)

    VálaszTörlés