lacuna coil - broken crown halo



Lacuna Coil név sokunknak ismerősen kell, hogy csengjen. Ez az olasz gyökerekkel rendelkező brigád a gótikus metáltól indult 94-ben, azóta több stúdiólemez és számolatlan sikeres koncertet követően már az alternatív metál irányába sodródnak, amit én személy szerint nagyon nem bánok. Aztán van ugye az énekes nő, akit megint csak egy vaskos jó pont, hiszen kiváló dalos pacsirta, és a színpadon is dekoratív. (ez nagyon tetszett tőle) 

Nemrég kapott tőlem, hideget-meleget a műfaj másik nagyágyúja. Viszont a Broken Crown Halo címre keresztelt, hetedik Lacuna sorlemez már elsőre is jobban tetszett, mint a holland riválisé. Na de lássuk valamivel részletesebben a történetet. 

Ezt az anyagot nehéz lesz nem párhuzamba állítani a Within’ lemezzel, és sok esetben majd direkt nem is akarom kerülni az összehasonlítást. De leszögezve az elején, Scabbia sokkal jobb énekesnő, mint kolléganője. Pont. Aztán a gitárok megfelelő keverést kaptak, nincsenek mindenféle duettek, mindenféle pop előadókkal. Dob van, basszusgitár van, ritmus van, középtempó, de mégsem egy gyenge maszlag. 

Ez a lemez (vagy zenekar) számomra a gótikus metál. Akár nagybetűvel is! Persze talán túlzás ennyi zongora, lehetnének gyorsabbak a számok. Viszont nagyon tetszik az olasz betét. Íme egy szép példa, hogyan lehet vendégzenész nélkül feldobni egy számot. Van pár rövidke gitárszóló, ami bőven elég egy ilyen anyagra, ennek nem erről kell szólni.

Többszöri hallgatás után is bártan tudom ajánlani a lemezt, minden rajongónak. Csalódás nem fog érni senkit. Ezen kívül azok figyelmébe is ajánlom, akik a dallamosabb rock-metal vonalat kedvelik, sok örömet okozhat nekik ez a felvétel. Aki pedig élőben akarja őket látni, több európai fesztiválon felvonulnak majd. Így élőben sem lesz nehéz elcsípni a csapatot ezen a nyáron.

Csodaszép a borító, jó ízléssel készített. Jók a sajtóanyagok, kiváló fényképek, dekoratív jelmezek. Minden, ami csak kell a gótikához, mégis a józanész határain belül. Nagyon sokan képtelenek ezeket a szinteket megugrani. Ráadásul európaiak, így külön öröm látni a világsikerüket. Persze én elfogult vagyok a digókkal, de akkor is! 

Értékelés: 4/5 

Infók:
Tracklist:
1. Nothing Stands In Our Way
2. Zombies
3. Hostage to the Light
4. Victims
5. Die & Rise
6. I Forgive
7. Cybersleep
8. Infection
9. I Burn In You
10. In the End I Feel Alive
11. One Cold Day



Műfaj: gótikus rock-metal
Hossz: 47:35

Megjelenés: 2014. áprilus 1.
Kiadó: Century Media

1 megjegyzés:

  1. Ez egy elég jó kis album, annak ellenére, hogy a csajszi bizony nem egy helyen elég hamiskás. Én úgy gondolom, hogy ezen a szinten ez már nem megengedhető, de így is jó.

    VálaszTörlés