megadeth - super collider

A Big 4 oszlopos tagja a Megadeth, Dave Mustaine vezetésével megalkotta első, "független" albumát, a Super Collidert. Mustaine kiadót alapított, hogy a sorban kiadott 14. lemez saját gondozásában jelenhessen meg. (Magyarul: hogy senki ne szólhasson bele.) A Thirteen című előző albumukat nagyon igyekeztek minél hamarabb letudni a szerződés miatt, ezért három saját feldolgozás is szerepelt rajta. Amúgy nem volt egy rossz album.

Vannak, akik úgy gondolják, hogy nem jó, ha Mustaine egyeduralkodóként irányítja ezt a Mega-gépezetet. Én nem így gondolom. Ha van egy dolog amit csak én vagy csak mi csinálunk, abba más ne szóljon bele, ha nem akarom. Ennyi. Ettől függetlenül meglepően és kis jó indulattal éppen, hogy csak jóra sikeredett ez a lemez Megadeth mércével nézve persze.


Az első szám a Kingmaker egy "sima" Megadeth szám. Nem rossz, de semmi különlegeset nem mutat. A címadó dallal is ez a helyzet, de attól még bármelyik albumukon simán elférne. A harmadik a Burn című szám. Na itt álljunk meg egy pillanatra, itt már nem ez a helyzet... Az erős kezdet ellenére (amit szintén nem egyszer hallottunk már) hamar lefullad a szám és egy borzalmasan rossz, már-már idegesítő, Megadethez nem méltó, nem illő refrénbe torkollik. Botrányos.

Kb. az album felétől indulnak az erősebb számok. Nagyon sok új dolgot viszont ezek sem hordoznak magukban, hacsak nem Mustaine más hangszínét és egy-két effektet. Az 5-6-7-es szám az album ütősebb részei. Ezeket kifejezetten élvezni tudom. Az On The Edge című szám jó húzós, fogós nóta, az egyik kedvencem és érdemes a szöveggel is foglalkozni.

A Dance In A Rain egy imádni való szám érdekes váltásokkal, hangulatokkal tűzdelve. Szintén az egyik kedvencem! Ha az egész album fele ilyen lenne, sírva leborulnék örömömben a hangfalak előtt. Érdekes a Beggining The Sorrow is. Kicsit monotonnak hat, de rögtön fülbemászó. Elképesztő az a precizitás, ahogy játszanak a srácok!

A Blackest Crow-ot nem is tudom, hogy mutassam be... Nem is értem. Szerintem ne erről szóljanak az új dolgok.

A Forget To Remember olyan, mint ha egy kalasszikus nem is tudom mit hallgatnánk. Annyira emlékeztet valamire, de még nem jöttem rá. Mindegy is, ezrek csinálták már.
Nem akarom túlragozni, van még néhány szám, főleg a bónuszokkal együtt, meg kell hallgatni!

Az összes albumukat figyelembe véve ez a gyengébbek közé tartozik, de még így is kilóméterekkel a legtöbb stílusban hasonló zenekar albumai előtt jár!

Senki nem várhat és ne is várjon egy új Countdownt vagy egy Rust In Peace-t. Ez akkor is egy Megadeth album és köszönjük, hogy vannak még páran, akik ebben a stílusban a megfelelő rutinnal és tudással rendelkeznek ahhoz, hogy ilyet alkossanak. (...és, hogy megnézzük őket élőben!!! Remélem találkozunk ott néhányan!)

7 pont


Infók:
Tracklist:
1. Kingmaker
2. Super Collider
3. Burn!
4. Built for War
5. Off the Edge

6. Dance in the Rain
7. Beginning of Sorrow
8. The Blackest Crow
9. Forget to Remember

10. Don't Turn Your Back
11. Cold Sweat





Műfaj: heavy metal - hard rock
Hossz: 45:14
Megjelenés: 2013. július
Kiadó:Tradecraft

1 megjegyzés:

  1. Valahogy ez nekem továbbra is egy rakás nulla. Igyekszem még esélyt adni neki, de hogy kicsit mellé lőtt most Dave papa az biztos. Az én fülemet nem találta el... :(

    VálaszTörlés