seven witches - rebirth



A Seven Witches egy közel húsz éves power-heavy metal banda a tengeren túlról. Igazán kiváló gitáros, zenekarvezető Jack Frost viszont nem lehet egy egyszerű eset, hiszen olyan fluktuáció zajlik énekes és egyéb posztokon, amit még az erről híres zenekarok is megirigyelnének. És ez nem vicc. Egy nyári interjúban említett énekesre (Alan Tecchio) készült az aktuális, Rebirth lemez, viszont a stúdióba már egy másik, teljesen ismeretlen sráccal (Anthony Regalbuto) vonult a banda. De a dobos Johnny Kelly, és Ronny Parks bőgős szintén új tagok! 

Ami viszont biztos, ennek a komoly tagcserének semmi nyoma nincs az anyagon. Meglehetősen erős volt rock-metal szintéren a 2013-s év, és ez a Seven Witches lemez méltán csatlakozik az elmúlt esztendő kiváló alkotásaihoz. Frost ritka, érdekes gitártechnikája olyan mértékben érett be, amire igen nehéz szavakat találni. Teljesen tudatos, sok esetben kellően visszafogott, máskor végletekig recsegős, egyszóval teli találat. Akit érdekelnek az izgalmasabb témák, illetve hangzások mindenképpen keressen rá erre a lemezre! 

Sorban nyolcadik stúdiólemezük, a Rebirth nagyon szépen tükrözi mindazt az utat, amit a banda – nagyban a tagcseréknek köszönhetően – bejárt az elmúlt majd húsz esztendő alatt. Rengeteg US power, némi heavy metal, és számolatlan átmenet különböző műfajok határvonalain. Az énekes srác, fátyolos hangja igazán ráillik erre a változatos menetelésre. Nekem kifejezetten tetszik, ahogy együtt él a zenével, úgy lüktet, ahogy egy adott téma megköveteli. Nincs túlordítva a gitár, szép terek maradnak a szólóknak, ráadásképpen pedig több helyen visszatérő „csorda vokál” szintén nagyon ül. A dob pedig egyenesen szuper.

Meglehetősen erős anyaggal rukkoltak elő a srácok, aminek több oka van. Egyrészt a jól sikerült énekes választás, a szokatlan gitártémák zseniális keveredése, és a hangzásban hagyott keserű, de finoman kihallatszó recsegés. Személyes kedvencem már napok óta ez az anyag, és sokáig a lejátszóm gyakori vendége lesz ez az amerikai produkció. Csak ajánlani tudom mindenkinek. 

Értékelés: 5/4



Infók:
Tracklist:
1. Man In The Mirror
2. Claustrophobic
3. Nightmare Man
4. Stand Or Fall
5. Murderer?

6. True Blood
7. Head First
8. Rebirth
9. Riders Of Doom

10. Poison All The People





Műfaj: power metal, heavy metal
Hossz: 39:13
Megjelenés: 2013. szeptember
Kiadó: FrostByte Media



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése