newsted - heavy metal music

Newsted 'bácsi már tavaly előbújt rejtekhelyéről és reklámozni kezdte a megjelenésre váró teljesen új albumát. Az akkor kiadott négy számos EP igencsak tetszetősre sikerült. A vájt fülű Metallica rajongókat leszámítva, szinte minden körben pozitív lett a visszhang. Engem is meggyőzött, igen ennek lehet értelme. Mindenkinek van helye egy ilyen óriásira dagasztott piacon. Miért épp egy giga formációból kijjebbrugdalt bőgősnek ne lenne?!

Aztán a nyár végén megérkezett a teljes album, melynek nemes egyszerűséggel a Heavy Metal Music címet adta az alkotó. Hozzám a három bónusz dallal ellátott változat jutott. Nagy lelkesedéssel vetettem bele magam, az EP okozta örömök miatt. Sajnos picit csalódnom kellett. Nem gondoltam, hogy a leggyengébb számait másolja majd a bemutatkozó kislemezre, de azért abban bíztam, hogy némi puskapor marad majd a nagylemezre. Túl sok nem maradt.



Félreértés ne essék, nem rossz a lemez. Hangzásában, megjelenésében egyaránt profi, de valahogy a beletöltött tartalom hiányos. Inkább úgy fogalmaznék, hogy sem nem eredeti, sem nem magával ragadó. Egy olyan folyam, ami nem idegesít, de túlzottan nem köti le a halló idegeim. Kiváló lesz baráti sörözések aláfestő zenéjének. Nem fog beleordibálni a beszélgetésekbe, nem igényel néma környezetet a meghallgatáshoz, olyan kocsmapultból kihallatszó, töltelék. 

Azért némi jó szó nélkül ne hagyjuk ezt a drága iparos embert, megemlítjük, hogy a Hegyalján igen hangulatos, mondhatni vagány produkcióval állt színpadra. Mindezen a perverz délutáni, napsütéses időpont sem változtatott sokat. Nyilván nem jött volna, ha nem a Slayer menedzsment részeként működne, de ez már az üzlet. Köszönet a koncertért a tokaji szervezőknek! 


Értékelés: 5/2,5



Infók:
Tracklist:
1. Heroic Dose
2. Soldierhead
3. ...As The Crow Flies
4. Ampossible
5. Long Time Dead

6. Above All
7. King Of The Underdogs
8. Nocturnus
9. Twisted Tail Of The Comet

10. Kindevillusion
11. Futureality





Műfaj: heavy metal
Hossz: 56:54
Megjelenés: 2013. augusztus
Kiadó: Chophouse Records


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése